Με την πανδημία να πλήττει το χώρο της εστίασης, έχουν δημιουργηθεί νέες ανάγκες για ανέπαφα μενού που οι επιχειρηματίες του κλάδου καλούνται να καλύψουν. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι παραγγελίες μέσω QR codes παρουσιάζουν σημαντικά οφέλη για το 78% των πελατών ενώ η αύξηση της αυτοματοποίησης παίζει σημαντικό ρόλο για ένα 90% των εστιατορίων.

Έχει παρατηρηθεί λοιπόν, μια συνολική αύξηση της ζήτησης για ανέπαφα menu τα οποία έρχονται να “λύσουν” κυριολεκτικά τα χέρια των επιχειρηματιών με τα πολύτιμα πλεονεκτήματα που προσφέρουν.

 

Τι είναι το QR menu και πώς λειτουργεί;

Αρχικά, πριν αναλύσουμε τι είναι το QR menu ας δούμε πρώτα τι είναι το QR code.

Το QR code είναι ένας τρόπος το κινητό να διαβάζει μια πληροφορία από ένα φυσικό μέσο. Το QR Code (Quick Response Code) σκανάρεται από την ίδια την εφαρμογή της κάμερας του κινητού ή από άλλες εξειδικευμένες εφαρμογές.

Αναφορικά με το QR menu, το smartphone του πελάτη σκανάρει το QR code και μεταβαίνει στο ψηφιακό κατάλογο τη επιχείρησης. Με αυτό το τρόπο φορτώνει το μενού άμεσα, χωρίς ο πελάτης να πρέπει να κατεβάσει κάποια εφαρμογή. Παράλληλα, το QR menu εμφανίζεται με άρτια ανάλυση σε οποιαδήποτε συσκευή.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε QR menu;

Τα QR menus μπορούν να εκτυπωθούν πάνω σε τραπεζομάντηλα, να τοποθετηθούν σε στάντ σε τραπεζάκια αλλά και σαν αυτοκόλλητα πάνω σε διακοσμητικά πχ γλαστράκια για όμορφο και μοντέρνο design.

Μερικά λοιπόν από τα μοναδικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα QR menus δικαιώνοντας τη δυναμική τους παρουσία στη καθημερινότητα πολλών επιχειρήσεων είναι τα εξής:

 

 1. Εύκολη και άμεση ανανέωση προϊόντων
  Σκεφτείτε πόσες φορές έχει τύχει να ξεμείνετε από κάποιο προϊόν στην κουζίνα και τρέχετε να ενημερώσετε τους πελάτες που περιμένουν ανυπόμονοι. Με το QR menu έχετε τη δυνατότητα να ενημερώσετε άμεσα τα προϊόντα και τις τιμές του καταλόγου σας όσο τακτικά επιθυμείτε.
 2. Πιο γρήγορη εκτέλεση των παραγγελιών
  Ενισχύστε την αμεσότητα υλοποίησης των παραγγελιών σας και μειώστε τα περίσσια δρομολόγια των σερβιτόρων σας κερδίζοντας χρόνο. Με αυτό τον τρόπο βγαίνουν και οι πελάτες σας κερδισμένοι, καθώς δεν μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν σήμα στο προσωπικό σας που πιθανόν να είναι απασχολημένο με άλλες παραγγελίες.
 3. Καλύτερη εμπειρία των πελατών σας
  Μία από τις δυνατότητες που σας προσφέρει ο ηλεκτρονικός κατάλογος είναι ότι οι πελάτες σας απολαμβάνουν καλύτερη και πιο γρήγορη εξυπηρέτηση. Ευχαριστημένοι πελάτες = περισσότερες επισκέψεις στο κατάστημα σας. Επιπλέον, τοποθετώντας links στον ηλεκτρονικό σας κατάλογο για το TripAdvisor και social media σας, δίνετε τη δυνατότητα στον κόσμο να σας ακολουθήσει, να γράψει κριτικές για το κατάστημα σας, αυξάνοντας έτσι την αναγνωρισιμότητά σας. Συνάμα, η επιλογή που σας δίνει το κινητό για ενίσχυση της φωτεινότητας είναι άλλο ένα πλεονέκτημα όχι μόνο για άτομα με προβλήματα στην όραση αλλά και για όταν βραδιάζει.
 4. Εξοικονόμηση χρημάτων και σεβασμός στο περιβάλλον
  Αναλογιστείτε πόσες φορές έχει χρειαστεί να προσθέσετε ή και να αφαιρέσετε κάποιο φαγητό ή ποτό που δεν σερβίρετε πλέον. Επιπλέον, οι χάρτινοι κατάλογοι φθείρονται εύκολα και χρειάζονται αντικατάσταση. Εξοικονομήστε χρήματα με το QR menu από επιπλέον εκτυπώσεις χάρτινων καταλόγων κάθε φορά που βρίσκεστε μπροστά σε μια τέτοια ανάγκη. Παράλληλα, με αυτό το τρόπο, συνδράμετε και στη προστασία του περιβάλλοντος.
 5. Προσθήκη εικόνων δίπλα στα προϊόντα σας
  Δεν είναι τυχαίο το ρητό “μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις”. Προσθέστε εικόνες από τα φαγητά και ποτά που προσφέρετε προκειμένου οι πελάτες σας να πάρουν μια πρώτη γεύση από αυτά που θα απολαύσουν. Είναι μια καλή τακτική προκειμένου να τους προτρέψετε εν τέλει σε περισσότερες παραγγελίες.
 6. Κερδίστε χώρο για περιγραφές και κατηγορίες προϊόντων
  Ένα από τα μειονεκτήματα του απλού καταλόγου αποτελεί η έλλειψη χώρου που διατίθεται. Με τον ηλεκτρονικό κατάλογο έχετε χώρο στη διάθεσή σας για αναλυτικές περιγραφές αλλά και ταξινόμηση των προϊόντων ανά κατηγορίες διευκολύνοντας το χρήστη στην πλοήγηση του.
 7. Προβολή ανακοινώσεων και προσφορών στην αρχή του μενού
  Παρέχεται η δυνατότητα να προβάλλονται οι ανακοινώσεις που επιθυμείτε στην αρχή του μενού όπως επίσης και προσφορές τις οποίες μπορείτε να αλλάξετε καθημερινά ανάλογα με την κίνηση που υπάρχει αλλά και συγκεκριμένα events. Μπορείτε για παράδειγμα να έχετε συγκεκριμένες προσφορές την περίοδο των εορτών.

O πιο εύκολος και άμεσος τρόπος να χρησιμοποιήσετε QR menu στην επιχείρηση σας είναι να απευθυνθείτε στο ChillMenu.

Στο ChillMenu έχουμε πάντα ως πυλώνα τον πελάτη και τις ανάγκες του. Προσφέρουμε ψηφιακά μενού σε προσιτές τιμές συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα και τα μοναδικά designs.

Για να έχει και η δική σας επιχείρηση άμεσα και γρήγορα QR menu και να επωφεληθείτε από τα προνόμιά του, επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε μια εξατομικευμένη προσφορά.

Ακολουθήστε μας

Τηλέφωνο
694 596 7421

Email
[email protected]